torsdag 7. januar 2010

HVERDAGSHELT....

Barn i en av byens barnehager er blitt spurt om "Hva er en hverdagshelt?". Og det er alltid en fryd å få del i barns tanker og ane den enkeltes referansebakgrunn, som vi kan kalle det så fint!
Jo, en Hverdagshelt er:
* Han jobber med hverdagen.Det må være en voksen, dame eller mann, men ikke 90 år, for da ser en ikke så bra.
* Han jobber med branner og ta vekk branner. Jeg kjenner ingen hverdagshelter.
* Jeg tror en hverdagshelt er snill for han vil ikke i fengsel. Når man er snill er man ute og leker. Hverdagshelter sloss ikke.
* Han er kanskje helt om dagen. Han er snill, det er vanskelig å vite hvorfor han er snill. han hjelper til å rydde det som babyen har rota, for babyer kan ikke rydde opp. Han hjelper hvem som helst.
* Han bærer ting.Jeg hjelper pappa med å bære inn noe hjemme. Helten hjelper også hjemme og han vil nok være snill.
* Han redder de som er i nød. Og så setter han de onde i fengsel. Politiet er hverdagshelter.
* En som redder verden, men jeg vet ikke helt hvordan. Han hjelper noen og så går han hjem igjen. Han bor i ett tårn og der kan han se alle.
* Han vasker på gulvet. Kongen sier at han må gjøre det. Det er mye å vaske og han må vaske i ti minutter. Så må han sette seg på plassen sin. Så må han gå inn i veggen. Han må sage ett hull fordi kongen sier det.
* Han dytter treet og tar katten ned. han løfter ting som er tunge. Det er bare sånn han gjør. Pappa er sterk, han kan løfte alle stolene og tv-en.

Men denne likte jeg best, dette er min ønske-hverdagshelt i dag:
* Han hjelper folk med å få det moro. Han tuller litt, kanskje detter han og later som han får vondt og så detter han igjen og igjen hele tiden. Da ler folk eller gjør det samme. Han gjør det for å muntre dem opp og fordi de kan ha det moro!

Så det de sier er, at en hverdagshelt er en mix av brannmann, politi og pappa , noe som hjelper til, jobber med hverdagen, er sterk og modig og er usynlig,
likner ikke dette på noe som vi kaller MAMMA?

1 kommentar:

  1. Helt klart, Heidi! :) Mammaer er hverdagshelter! Hva hadde verden vært uten mammaer??? Den hadde stoppa opp ganske så fort ja... av flere grunner :)

    Ha en knallflott dag i det nydelige vinterværet! Klem fra Janne.

    SvarSlett