tirsdag 5. januar 2010

Fra jobben som sykepleier..

Taushetsplikt.
Det er det første som kommer til meg, når jeg nå våger å bevege meg inn i å skrive noen hverdagsglimt fra det å jobbe som sykepleier!
Jeg har lyst til å si noe om hvorfor jeg trives med dette yrket.Avogtil begynner jeg kl. 07.00. Det er "uff", helt til beina har kommet ut av senga og inn i en varm dusj- Dagen er i gang, samme hva tiden er da!
Den gode følelsen av å høre til, når jeg kommer inn i gangen inn fra kulden inn i varmen, på jobben min. Det er julerolig i gangene, enda.
Lysene er dempet for natten, enda.
Jeg går i garderoben og der slipper jeg inn, fordi jeg hører til, jeg har adgangskort.
Jeg kommer på vaktrommet og blir mødt med kaffe og hyggelige "god-morgen", "så fin du er på håret i dag"! Og det fra trøtte nattevakter!
Jeg får rapport, og mange pasienter har hatt en god natt, de har faktisk sovet godt, og vi gleder oss sammen over det. Andre har strevd med noe, og løsningsfokusert samtaler spretter så smått i grålysningen, før nattevaktene skal tusle hjem til en god seng, og forhåpentligvis sove godt.
Jeg hører til her. Jeg kan helt naturlig, gå fra pasientrom til pasientrom og hilse: "God morgen". Få mine egne inntrykk av pasientens situasjon, før jeg igjen møter resten av teamet, som skal jobbe sammen med meg og alle pasientene, frem til kl. 15.00. Dette er en morgenstemning...jeg syns den smaker godt!

5 kommentarer:

 1. For en flot måte å beskrive det du holder på med! Det er et privilegie å jobbe sammen med deg!!

  SvarSlett
 2. Hei, du gamle folkehøgskolevenn! Dette var jammen en flott blogg med fine betrakninger. Jeg legger meg til som følger. Og gleder meg til fortsettelsen..
  Et tips for å gjøre bloggen din "kjent': stikk gjerne innom andre blogger og legg igjen kommentarer på saker og ting du liker, så vil du sakte men sikkert få kommentarer tilbake, for denne bloggen er verdt å bli lest av mange :-)
  Lykke til videre og godt nytt bloggeår..
  Brit

  SvarSlett
 3. Hei. Dette høres ut som en hyggelig blogg. Du er herved lagt til på favoritter. Hilsen Vegard.

  SvarSlett
 4. Så sant, Heidi! Vi er heldige som får lov å kjenne at vi HØRER TIL! Så fattige de er som ikke har opplevd den følelsen....
  Klem fra Janne.

  SvarSlett
 5. Virkelig flott og artig med dine tankevekkende innlegg og herlige bilder! Lykke til med bloggen i det nye året, hilsen pappsen

  SvarSlett